martes, 8 de febrero de 2011

escola de escalada la penya del moro

Ens trobem davant d'un "nou" descobriment al Baix Llobregat. Una nova escola a tan sols 15km de Barcelona i a l'ombra d'escoles molt pròximes com Can Paulet,Gelida, Penya Ginesta entre altres. Sempre he tingut la sensaciò que alguna zona important s'amagava entre Torrelles del Llobregat i Begues. La pedra roja i arenosa que abunda per la zona, en alguns casos és de mala qualitat i en altres no són més que petits blocs on se n'aprofita molt poca roca i les seves aproximacions són més que una aventura. Però sempre hi ha hagut una línia de roca caliça  entre els municipis de Begues, Torrelles i Vallirana, la qual, mai haguéssim pogut imaginar tot el seu potencial. No més calia penjar-me per comprovar-ne la qualitat. Tota una sorpresa la meva, al veure  les possibilitats que téniam.
Ja hi havia un dels sectors net de vegetació i vaig començar l'obertura del primer sector ,TRINXERA. Amb més il·lusió que seny, ja que sense ajudes, equipar a avui en dia amb els temps que corren, més que l'esforç d'equipar és l'obra titanica per a la meva butxaca. Equipar tota una escola es complicat. Aixi queda equipat el primer sector.
Trovem  vies de grau baix / mig casi totes de bloc que és el que predominara a la zona. El sector que continua és el de TIROLINA amb tres vies antigues reequipadas on hi afegim tres més del nostre gust aquí les línies són diferents fins i tot en alguns casos més de pila. A partir d'aquí la línia de roca contínua sector com BOSKIMANO, CAOS, EL PARK ja estan oberts potser m'atreveria de dir que el millor esta per arribar ara ve el treball dur, desforestar camins per arribar a les bases no és una tasca fàcil però només de pensar que podran sortir entre 100 o 130 vies més l'esforç valdra la pena, la Penya de Moro ja a nascut i amb un futur creiem prometedor.
Només amb tenir cura de l'entorn ja estem col · laborant, de nosaltres depèn, gràcies a tots.

11 comentarios:

  1. Bon dia Albertyky!

    Voldríem donar-te les gracies per obrir aquestes boniques vies, en un entorn tan bonic i tranquil.

    Es molt agradable tenir un lloc tant a prop de Barcelona on encara no es gaire conegut i no has de fer cua per pujar.

    Si hi ha alguna cosa que puguem fer per més lleugera la teva tasca pots comptar amb nosaltres.

    Rocio, Jordi, Xavi i Oriol

    ResponderEliminar
  2. Gràcies Oriol pel vostre suport, un suport que molts tendrian que aplicar-se però, bé fa molts anys que equipo i un esta acostumat, no és nou és el que té ser escalador / equipador.
    Una manera d'ajudar des de l'ombra és netejar les vies que trepeu de pols amb un raspall o similar aquest gest que no costa res és de molt agrair, respectar les zones de pàrquing (important) i fer les nostres necessitats el més lluny possible i dissimuladament que la cosa ultimamente segons quinas escoles és fastigós.
    Salut

    ResponderEliminar
  3. Moltes gràcies per obrir aquestes vies en aquesta maravellosa zona d'escalada que auquest cap de setmana vai descobrir.
    Una pregunta, sabeu si hi ha aprop aigua potable?
    Moltes gràcies companys!

    ResponderEliminar
  4. Tens una font a pocs metres on comença la pista que va des de Vallirana fins a la Penya del Moro, una altra possibilitat per arribar a la Penya és des de Begues, la pista esta en molt bon estat, me n'alegro que gaudeixis d´escalar aquí, està al lloro que els sectors que falten estan al caure.

    ResponderEliminar
  5. Hola Albertyky!!
    Muchas gracias por el papelito con las reseñas.. todo un detalle ;)
    Nos ha encantado La Penya del Moro... un entorno muy agradable, unas vistas geniales y unas vias superwapas.
    Solo nos queda quitarnos el sombrero y felicitarte por tu gran trabajo.
    Seguro que tendrá mucho éxito.

    Por cierto queda pendiente lo de las camisetas.. ok? Seguramente volvamos el domingo que viene.

    Pedro.

    ResponderEliminar
  6. Gracias Pedro siempre se agradece vuestro apoyo.

    ResponderEliminar
  7. albert com ho hem de fer per apuntar-nos a l'escola d'escalada?
    et vaig enviar un mail a l'adressa de yahoo que surt al blog, no se si l'has vist, som un grupet de sant vicenç que ens volem iniciar a l'escalada.
    moltes gràcies
    Xavi

    ResponderEliminar
  8. Un Gran trabajo chicos :) Hoy he ido por primera vez y nos ha encantado!!

    ResponderEliminar
  9. Pues estamos encantados de que te encante, para eso esta...

    ResponderEliminar
  10. Ahir van parlar-me d'aquesta zona, i molt bé per cert.Primer de tot agraïr a la gent que fa que cada dia, tinguem més alternatives per el nostre vici. Espero poder pasar-me la setmana que bé, per donar "llum verda" a la zona i fer-la habitual. Sort amb els projectes!!

    ResponderEliminar